Choose your ideal reception hall for your wedding. Critiria, and tips

Πολλά ζευγάρια που ψάχνουν τον χώρο που θα φιλοξενήσει την δεξίωση της εκδήλωσής τους , είτε πρόκειται για τον γάμο τους , ειτε για την βάπτιση του μωρού τους, βρίσκονται σε μεγάλο διλλημα. Πως και με ποια κριτήρια θα διαλέξουν τον σωστό χώρο?

Θα σας δώσω λοιπόν κάποια βασικά κριτήρια που θα πρέπει να λαβετε υπ΄οψιν σας.

1.-ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο χώρος θα πρέπει να ειναι επαγγελματικός. Τι θέλω να πώ με αυτό. Να είναι φτιαγμένος για αυτό τον σκοπό. Να έχει άδεια λειτουργίας.  Να μην ειναι κάποιο ωραίο σπίτι, βίλλα, ή ένας ωραίος χώρος με γκαζόν και 5 δένδρα. Αν έχει και εσωτερικό χώρο, αυτός θα πρέπει να ειναι  πάντα καθαρός, με εξαερισμό, τα παράθυρα να ανοίγουν για να αερίζεται ο χώρος, να υπάρχει κλιματισμός, φωτισμός, καθαρές τουαλέτες , ακόμα και στην πιό ανύποπτη στιγμή επίσκεψης.Πολλοί χώροι έχουν σκέπαστρα με αλουμινοκατασκευές. Απο εκεί μπορει να μπαίνουν νερά. Αυτό σε περίοδο του χειμώνα δημιουργεί πρόβλημα. Αν ο χώρος μυρίζει , καλό θα ήταν να σας προβληματίσει . Οι τουαλέτες θα πρεπει να ειναι στην εντέλεια. Καθαρές, περιποιημένες, χωρίς φθορές. Αυτή ειναι και η βιτρίνα. 

Ολα αυτά μπορεί να ακούγονται  αυτονόητα. Αλλα δεν ειναι. Ο υπεύθυνος μπορει να σας πεί οτι θα φτιαχθουν και θα ειναι τέλεια στην δεξίωση. Αν δεν τα έχει τέλεια οταν τα δείχνει σε κάποιον πελάτη , δεν θα δώσει σημασία να τα φτιάξει οταν θα έχει κλείσει την δεξίωση  και θά εχει πάρει τα χρήματα. 

2.ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

Τα λινά στα τραπέζια να ειναι καθαρά και οχι απο την προηγούμενη δεξίωση (το εχω δει αυτό σε χώρους που δεν ειχαν αλλαξει τραπεζομαντηλα και ηταν λερωμενα. Η απαντησή τους ηταν οτι θα τα αλλαξουν και στην επομενη δεξίωση θα ειναι καθαρα. Στην δεξίωση λοιπον που είχαμε δεν τα είχανε αλλάξει και εβαλαν τα ναπερόν επάνω για να τα καλύψουν . Τους αναγκασα και τα αλλαξαν πρίν την δεξίωση ).Γενικότερα δώστε μεγάλη προσοχή στην ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ . (αν μπορειτε ρίξτε και μια ματιά στην κουζίνα τους )

Αν επισκεφθείτε ενα κτήμα τον χειμώνα , ο κήπος του δεν θα είναι στην κατάσταση που θα είναι την άνοιξη και το καλοκαίρι. Τα δένδρα και τα λουλούδια, οπως και το γκαζόν δεν έχουν την τελική μορφή τους. Τον χειμώνα τα φύλλα πέφτουν και το γκαζόν ξεκουράζεται. Φυσικά θα πρέπει να ειναι περιποιημένα και καθαρα . Αλλα ο ανθισμένος κήπος δείχνει πολύ πιο ωραίος. Οι υπεύθυνοι θα σας δείξουν φωτογραφίες του χώρου  απο αλλες δεξιώσεις του καλοκαιριού και θα δείτε τον χώρο καλύτερα.

Η πισίνα θα πρεπει να ειναι πάντα καθαρή και διαυγής. Πολλοί χώροι αδειάζουν τις πισίνες , για συντήρηση, καθαρισμό, βάψιμο  κλπ. Μην σας φοβίσει αυτό. Ειναι συνηθισμένο και σωστή τακτική για την καθαριότητα της πισίνας και του χώρου της. 

3.-ΦΑΓΗΤΟ

Αυτό ειναι πολύ σημαντικό για την δεξίωση σας. Ο υπεύθυνος η ο πωλητής του κτήματος  θα σας δείξει τα μενού που διαθέτουν και τις τιμές τους. Ρωτήστε για κάθε ενα έδεσμα να σας εξηγήσουν τι εννοούν, γιατι πολλές φορές οι πελάτες δεν ειναι συνηθισμένη στις ορολογίες της μαγειρικής. 

Φυσικά θα πρέπει να κανετε γευστκή δοκιμή , είτε σε κάποιο γάμο η εκδήλωση που θα έχει ο χώρος , είτε  ατομική, είτε οταν ο χώρος θα κάνει για τον λόγο αυτό  μιά γευστική δοκιμή για ολα τα υποψήφια ζευγάρια. Εκεί θα δείτε την ποιότητα του φαγητού, το σερβις, και την ποσότητα. 

Αυτό που είναι σημαντικό ειναι η τιμή. Δυστυχώς σημερα αυτό ειναι το βασικό κριτηριο για την επιλογη καποιου κτήματος η χώρου και του μενού του. Ειναι ομως ΠΑΓΙΔΑ  η τιμή. Ενα μενού με χαλημή τιμή  σημαίνει οτι θα προσπαθησει να κρατήσει πολύ χαμηλό το κόστος των πρώτων υλών, οπως και των λινών , ή του σέρβις. Σκεφθείτε , αν πάτε σε ενα σουβλατζίδικο να παραγγείλετε για δύο ατομα , η τιμή  κυμαίνεται απο 20-30 ευρω για 5 σουβλάκια,1  σαλατα,2  πατατες και 2-3 μπυρες. Οταν λοιπον σας προτείνουν τιμη 20 ευρω για ολο το μενου, δηλ. ποτο υποδοχής, 3-4 ορεκτικά, 4 σαλατες,4 συνοδευτικά, 3 κρέατα, τυρια, γλυκά και φρουτο, με το σέρβις  και την ενοικίαση του χώρου  τοτε κατι δεν παει καλα. Ειναι σημαντικό οι καλεσμένοι σας να φάνε καλά χωρίς να έχουν κατοπιν προβλήματα υγείας. 

Ρωτήστε ανθρώπους που έχουν κάνει εκεί προηγουμένως την δεξίωση τους , να σας πουν την γνώμη τους. Υπάρχουν πολλα blogs που μπορειτε να ρωτήσετε ή να δείτε  τα σχόλια . 

Καλύτερα να πληρώσετε 1-2 ευρω περισσότερα και να έχετε καλύτερη ποιοτητα φαγητου και εξυπηρέτησης παρα  να έχετε δυσαρεστημένους καλεσμένους και εσεις να χάσετε το κέφι σας , επειδη το φαγητό δεν θα είναι οπως το περιμένατε, ειτε ειναι λιγοτερο, είτε δεν φτάσει για όλους. 

4 ΣΕΡΒΙΣ

Σημαντικό θέμα το σέρβις. Στο μπουφέ η εξυπηρέτηση ειναι self service. Αλλα θα πρεπει ο υπευθυνος απο πριν να σας εχει πει πως θα ειναι στημένοι οι μπουφέδες για να μην γινει η ουρά που βλέπουμε σε πολλές δεξιώσεις και θυμίζει συσιτιο. Το καλύτερο ειναι οι μπουφέδες να ειναι station. Δηλ. ροτοντες  που στην κάθε μία θα είναι και απο κάτι ξεχωριστό. Δηλ. Στην μία ροτόντα-μπουφέ θα ειναι τα ψωμάκια και τα τυριά. Σε άλλη θα ειναι μονο οι σαλάτες. Σε άλλη θα ειναι μονο τα συνοδευτικά. Σε άλλη θα ειναι μόνο τα κρεατικά. Ετσι δεν θα δημιουργηθει η ουρά  γιατι αν καποιος δεν τρώει κρέας δεν θα περιμένει πίσω απο αυτό που θέλει να βάλει κρέατα. Θα επισκεφθεί αυτη τη ροτοντα που του αρέσει, θα βάλει οσο θέλει και θα φυγει. Και θα ξανασηκωθεί να βάλει κατι άλλο που του αρέσει  γιατι ακριβώς δεν θα χρειαστει να ξαναπεριμένει στην ουρά. Ούτε θα μπλέξει τις γεύσεις μεσα στο πιάτο του.

Τα γκαρσόνια θα πρέπει να ξέρουν τι να κανουν ανα πάσα στιγμή. Να αλλάζουν γρήγορα τα ρεσώ με τα φαγητά που τελειώνουν και να ειναι πάντα σε πρώτη ζητηση για να σας εξυπηρετήσουν σε νερό, κρασι αναψυκτικά και οτι αλλο χρειαστείτε. Συνήθως αυτοι οι άνθρωποι έχουν τον κυριότερο ρόλο στην δεξίωση. Οι πλειοψηφία τους ειναι  σωστοί, γρήγοροι, επαγγελματιες, και πολύ φιλότιμοι. Αν μείνετε ικανοποιημένοι , θυμηθείτε να αφήσετε ενα μικρό πουρμπουάρ για αυτούς τους ανθρώπους. Θα το εκτιμήσουν ιδιαίτερα.

5. ΣΥΝΕΠΕΙΑ 

Τι εννοω με αυτό. Ο υπεύθυνος του χώρου να ειναι συνεπής με τα ραντεβού , τα μειλ που θα χρειαστει να ανταλλάξετε, και την ανταπόκριση του σε διάφορα θέματα που προκύπτουν πριν να καταλήξετε στον χώρο που θα κλείσετε.Η αμεση , ευγενική και επαγγελματική αντιμετώπισή σας ειναι εγγύηση για την εκδήλωση σας.  

Αυτα προς το παρόν. 

Καλή επιλογή.

Comments

for more information contact us by
E-MAIL or by phone at (+30) 2106231481